Krevety samozrejme oloupat muzete. Zaklad je aby byly cerstve, nebo hned po rozmrazeni. Pak se nic nerozpadne.
Hlavu odlamovat nemusite- staci opatrne odstranit krunyr- zalezi na sikovnosti.
Otazkou ovsem zustava, proc je vubec loupat a dekapitovat.
Krunyr zajisti vetsi stavnatost a vetsina milovniku krevet po ugrilovani a odlomeni hlavy stavu vysaje. Strivko se da v klidu vyndat i po tepelne uprave.
U krevet a ryb obecene zalezi pouze na jedne veci. Cim studenejsi voda, tim chutnejsi maso.
Kdyby zil Pangas ve studene hluboke vode, chutnal by podobne jako treba Morsky vlk...jenze takhle je to jen odporne blato z delty Mekongu.
Pokud nekoho zajima rozdil mezi krevetou a garnatem, tak pro konzumenta v tom zadny neni.
Maji pouze jinak sestaveny krunyr.
Syrovy a kecupovy dresink okomentovat jiz nemohu...zeblil jsem si klavesnici. Polevka je ovsem take 'matros'.