V které zemi jste to hlasování prováděli? On snad někdo nemá rád:
- domácí (ale často i hospodskou) dršťkovku
- pečený jitrnice s pivem
- domácí rybí polívku (nejradši s jikrama, třeba z karasů)
- bůček s chlebem a pivem
- špenát (ve všech možných podobách, například: s mlékem, nebo s česnekem a pečeným masem)
???
Mořský příšerky jsou nám vzácný, takže doporučuji koštovat, kdykoli je šance.
Až na ten škraloup, ale to není jídlo, to je technologický problém při přípravě mléka. A taky bych nejedl třeba chobotnici, to taky nemusím, ale jinak jsou to všechno výborná jídla. Ovšem musí se to umět udělat. Když třeba dobře vyperete ledvinky, je to výborné jídlo, když je vyperete špatně, je to na pozvracení. Stejně další vnitřnosti. Ten bůček podle naturelu, ne každý jej musí. Chybí mi tu třeba v tom přehledu "nechutností" třeba starý šlágr školních jídelen a tím byla mimo jiné mléková polévka s drobením. Mimochodem skvělá. Ale to bychom toho našli víc.
Proč problém? Já mám škraloupy rád, třeba na kakau atd. Ten zbytek je vesměs taky fajn (chobotnice jsou vyloženě dobré až od určité velikosti, ty malinké mají tužší konzistenci). Akorát rajskou si dávám dobrovolně maximálně s plněným paprikovým luskem a plíčky na smetaně jsem měl možná jednou v životě a už si na to moc nepamatuju. Vesměs článek o ničem; docela by mě zajímalo, kolik lidí pro ty jednotlivé "nechutnosti" vůbec hlasovalo.
Mno tak rajskou lidi vetsinou nemaji radi, protoze se nejak vzilo ze spravna rajska ma byt zluta a ma chutnat kysele. Ja nikdy nevim jestli neni nahodou uz skysla kdyz je tak kysela. A takhle se dela rajske ve vesech jidelnach a hospodach. Ale kdyz si ji udelate po sladku a neda te tam ani ocet a ani tolik oleje, tak je to uplne nejlepsi jak polivka tak omacka. Takova rajska polivka se tradicne delavala v okli Zlina, dneska to ale prebil ten cechackovsky skysly zlutocerveny humus.
Špatně vyprané ledvinky nemusí být vždy poznat (chuťově a po čichu), ale i tak jde o zdraví. Proto podobná jídla nejradši domácí výroby a neodfláknutá.
Všechny vnitřnosti jsou dobré. Myslím, že i lidé kteří nemají rádi držťky, kdyby ochutnali dědovu "světlou držťkovou polívku", tak by jim chutnala...
Ty hospodský varianty "a lá gulášová polívka" se s tím nedají rovnat. Dnes už si držťky nemusíte prát doma sami, už asi tak 30 let jsou ty kupované čistější než doma čištěné.
Škraloup na mléce je hnus!!!Nikdy bych ho nepozřela...asi se jedná o následky mé "škraloupové" fóbie z mateřské školky.Tam byl škraloup uplně na všem:-(grrr
Ale rajská, koprovka jitrnice, špenát...to jsou má oblíbená jídla...
Horší je to s čočkovou kaší s párkem/vejcem. Jinak mám ráda skoro všechno. Jen takové ty moderní patlanice moc nemusím...Holandský řízek a různé "smíchaniny" z těstovin, rýže nebo nastavovaného mletého masa se sýrem..fuj!!!
Také špatně upečená "vyschlá" kachna a pokrmy na pivě nejsou zrovna podle mého gusta.
Neoblíbené jídlo - co to je?
Záleží na tom, kdo a koho se ptá.
Zeptejte se v Asii na svíčkovou. Asi moc mepochodíte.
Nás zase neokouzlí čínské speciality z hadů, krys či psů.
Zeptejte se v Sůdánu na neoblíbené jídlo. Močná se naopak zeptají, co je to jídlo.
Když už vyrobit takovou anketu, stálo by za to, ji rozčlenit podle hlasujících.
Jiné výsledky získáte od dětí, jiné důchodců.
A největší rozdíly budou mezi muži a ženami.
Dle těchto výsledků bych odhadoval, že většina hlasujících byly ženy mladšího a středního věku.
Sám se řadím k mužům středního věku. A neoslovují mne moc jen mořské plody a spol. A možná jen proto, že jsem je ještě neochutnal.
Obecně totiž nejsou nechutná jídla, ale neschopní kuchaři a předpojatí strávníci.
Neschopný kuchař udělá z "božského" jídla blaf, dobrý kuchař zase z mizerných surovin nachystá nebe v hubě.
O strávnících už raději ani psát nebudu ...