Jen za mého krátkého života se takto vyvíjel názor na vejce:
- Jezte vejce, jsou zdrojem bílkovin
- Nejezte vejce, je v nich cholesterol
- Jezte maximálně jedno vejce týdně, člověk cholesterol potřebuje k životu
- Jezte vejce, co hrdlo ráčí, ten cholesterol v nich je "dobrý"
Podobně tučné ryby a další potraviny.
Někdy jsou ty rady výživářů doslova směšné. Jeden čas se současně propagoval vysoký příjem vitamínu C (3000 mg denně) a že zdrojem vitamínů mají být pouze potraviny "tradiční" v oblasti, kde dotyčný žije. Kde chtěl vyhovět oběma těmto radám, musel denně sníst 10 kg syrové kapusty, která je svým obsahem vitamínu C 300 mg / kg jeho nejbohatším přirozeným zdrojem u nás.
Lidi, jezte, na co máte chuť na na všechny rady těchto "odborníku" kašlete. Když je budete ignorovat, oni časem vychcípají a nikdo už vás strašit nebude.