A ještě jeden příspěvek,který hovoří za vše.... http://svetlojelaska.blog.cz/1305/proc-zeny-v-cine-neonemocni-na-rakovinu-prsu
Bohužel takřka nulový výskyt patogenů je vykupován daleko horší stravitelností konzervovaného mléka. Navíc dnes má spousta lidí oslabené trávení nejen díky mléku a to situaci ještě zhoršuje.
Jistě se i dnes najdou lidé, kterým mléko celkem prospívá nebo aspoň moc neškodí, ale rozhodně jich nebude osmdesát procent, jak si mlékárenští lobbysti představují.
A trvanlivý krabicák neprospívá vůbec nikomu.
Celkem bych dala na názory starých Číňanů, kteří radili mléku se spíš vyhýbat. Jejich medicína je ověřená staletími pečlivého pozorování a jejich poznatky sedí.
A já zase dám na názory starých čechů a moravanů, kteří pili mléko furt a nic jim nebylo :-)
Čínské stravování a medicína je založena na věcech dostupných v Číně, tedy zeměpisná šířka 20 až 30 stupňů severně. Kdyby číňané žili více severněji, na z.š. 50 stupňů, pili by z nutnosti mléko také, na to vem jed, tak jako v Mongolsku.