Vlákno názorů k článku Produkce chleba významně klesá. Čím to je? od PP - Ještě zhruba před 10 lety nakoupila naše rodina...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 7. 2012 19:30

    PP (neregistrovaný)

    Ještě zhruba před 10 lety nakoupila naše rodina kolem metráku a půl chleba ročně, bohužel stále méně jedlého (ať z velkých či malých pekáren). Pak se to v nás zlomilo a začali jsme si péct (žitnopšeničný) chleba sami doma v troubě z vypěstovaného kvásku a všem nám moc chutná. Možná by bylo zajímavé porovnat pokles prodeje chleba a změny v množství prodeje žitné mouky, případně chlebových směsí v maloobchodní síti. Odhaduji, že s poklesem prodeje chleba roste současně prodej žitné mouky a chlebových směsí. Je to smutné, kdyby mi někdo před 20 lety řekl, že vrcholem budování kapitalizmu bude, v případě chleba, návrat do 19.století k domácí samovýrobě, tak bych ho měl za blázna.

  • 3. 7. 2012 21:24

    Mary (neregistrovaný)

    :-))Tím to ovšem nekončí: díky zkorumpovaným europolitikům a úředníkům se zprávy o blahodárných účincích potravinových doplňků a i samotných potravin smí šířit v 21. století jen ústní lidovou slovesností. Když si koupíte doplněk stravy nebo čaj, nedozvíte se, k čemu je dobrý!

  • 4. 7. 2012 10:23

    Mareš (neregistrovaný)

    Vždyť domácí samovýroba funguje, tak proč to nedělat? Tolik času a práce to nestojí, navíc je to zábava a báječný způsob, jak zaměstnat děti.

    Ostatně, každý by se měl alespoň z časti podílet na přípravě toho, co jí... nikoho určitě nenapadne vyhodit do popelnice zbytek chleba, na který vlastnoručně zadělával.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).