Za prve zminim, ze souhlasim s tim, ze opravdu ten pravej echt chleba se udelat v domaci pekarne neda. Presto ale tvrdim, ze si doma udelam lepsi chlep, nez je tech 90% chlebu na trhu.
Pekarnu sem porizoval prave kvuli tomu, ze kupovany chleb je druhy den bud hnusně gumovy, nebo rovnou plesnivy kvuli nedopeceni.
Samozrejme nekupuji hotove smesi, ale delam chleb z mouky, vody/mleka/podmasli, sul, cukr, kmin, kvasnice/kvasek, ocet, olej/maslo a pak si tam nasypu co mi chutna: slunecnice, cibulka, lneny seminko.
Chleb vydrzi mekky a vonavy priblizne 5 dni, jeho vylepseni mi dalo tak 10-15 prvnich peceni.
Jedine, co mi vadi je, ze nema takovou tu klasickou dobrou stridku. Ale porad je to lepsi nez shity typu konzumni chleb, kminovy a ja nevim co jeste. Kvalitni chleb se moc sehnat neda. Nemam dobrou pekarnu nikde v blizkosti okoli a jezdit hodinu jen pro chleba fakt nehodlam.