Názor k článku Kvalitní chléb v domácí pekárně neupečete od Marek - Jelikož se pečení chleba doma věnuji už asi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 9. 2012 12:03

    Marek (neregistrovaný)

    Jelikož se pečení chleba doma věnuji už asi 4 roky, vám že chuťově vysoce kvalitní chléb se dá upéct jak v pekárně tak v troubě. Důležité je však do puntíku dodržet postup. Výroba kvásku je přitom tak jednoduchá, že ji zvládne kdokoli. Jediný problém je pokud si melete zrno sami doma, je proměnná vlhkost zrna v roce a s tím související dávkování vody ve směsi. Toto si ovšem během pár měsíců odzkoušíte. Pro zájemce jsem připravil návod na kompletně celozrnný kváskový chléb, který má konzistenci jako normální chleba (není tak hutný jako např. Moskva). Dále jsem si vyvinul postupy na upečení chleba ve stylu Francouského, český pšenično-žitný, žitný chléb, žitný prokvašený a jejich celozrné varianty. Návod naleznete na blogu http://www.9pramenu.cz/2012/08/jak-vyrobit-domaci-celozrnny-chleb.html

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).