Názor k článku Kvalitní chléb v domácí pekárně neupečete od Pekař, navěky amatér - Kvásek není třeba kupovat. Práškový nemá důvod být...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 9. 2012 11:20

    Pekař, navěky amatér (neregistrovaný)

    Kvásek není třeba kupovat. Práškový nemá důvod být horší, než "stále živý". horšíZájemcům o žitný kvásek doporučuji tento zdroj informací http://www.kvaskovychleb.cz/doku.php

    S kváskovým chlebem, i se samotným kváskem, je ale docela piplačka. Často nelze kváskový chléb v domácích pekárnách udělat snadno, tedy prakticky vůbec. Přinejmenším bez naučení se to metodou pokus-omyl, v dané konkrétní pekárně. Rozhodně nepočítejte s pečením bez dozoru.

    Nezapomeňte si přečíst o biochemii kvásku, ať pochopíte, že kvásek nefunguje jen jako kypřidlo které chleba nadýchá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).