žádná domácí pekárna neupeče dobrý chleba - dokud jsem nezačala uhnětené těsto dávat do rozpálené trouby, jedli jsme jen jakou si vlhkou buchtu bez kůrky a to ještě ve většině případu "zdrclou". Jak by taky pekárna mohla nahradit pec, když se chleba začíná péct pozvolna, místo z prudka (teplota při zahájení pečení stoupá jen pozvolna a určitě nedosahuje požadovaných 280°C), pekárna má nahoře okýnko, kudy neustále vychládá, forma nepropouští vzduch, takže chleba je zvlhlý, automat neumí navhlčit povrch - takže nikdy nebude křupat... a navíc pekárna nemá "oči", aby poznala, jestli těsto náhodou "nespadlo". A taky je potřeba hlídat a upravit správnou hustotu těsta - pokud se spoléháte na "recepty pro pekárny", nemusí to vždy vyjít. Jistě budou existovat "dokonalejší" typy automatických pekáren, ale ty určitě nebudou v jedné míse těsto hníst a ve stejné píct a jejich cena bude pro běžného občana v nebeských sférách.
Tímto DĚKUJI AUTOROVI ČLÁNKU, PROTOŽE VNESL ALESPOŇ TROCHU SVĚTLA DO TAJEMSTVÍ, NAD KTERÝM SI MNOHÝ VLASTNÍK DOMÁCÍ PEKÁRNY LÁMAL HLAVU.