Názor k článku Kvalitní chléb v domácí pekárně neupečete od Adéla - žádná domácí pekárna neupeče dobrý chleba - dokud...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 10. 2012 20:31

    Adéla (neregistrovaný)

    žádná domácí pekárna neupeče dobrý chleba - dokud jsem nezačala uhnětené těsto dávat do rozpálené trouby, jedli jsme jen jakou si vlhkou buchtu bez kůrky a to ještě ve většině případu "zdrclou". Jak by taky pekárna mohla nahradit pec, když se chleba začíná péct pozvolna, místo z prudka (teplota při zahájení pečení stoupá jen pozvolna a určitě nedosahuje požadovaných 280°C), pekárna má nahoře okýnko, kudy neustále vychládá, forma nepropouští vzduch, takže chleba je zvlhlý, automat neumí navhlčit povrch - takže nikdy nebude křupat... a navíc pekárna nemá "oči", aby poznala, jestli těsto náhodou "nespadlo". A taky je potřeba hlídat a upravit správnou hustotu těsta - pokud se spoléháte na "recepty pro pekárny", nemusí to vždy vyjít. Jistě budou existovat "dokonalejší" typy automatických pekáren, ale ty určitě nebudou v jedné míse těsto hníst a ve stejné píct a jejich cena bude pro běžného občana v nebeských sférách.
    Tímto DĚKUJI AUTOROVI ČLÁNKU, PROTOŽE VNESL ALESPOŇ TROCHU SVĚTLA DO TAJEMSTVÍ, NAD KTERÝM SI MNOHÝ VLASTNÍK DOMÁCÍ PEKÁRNY LÁMAL HLAVU.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).