Názor k článku Kvalitní chléb v domácí pekárně neupečete od P. - Určitě domácí pekárna taky neupeče chleba ideálně, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 6. 2013 9:26

    P. (neregistrovaný)

    Určitě domácí pekárna taky neupeče chleba ideálně, ale pokud si člověk namíchá směs sám podle nějakého jemu vyhovujícím receptu bude to pořád lepší chleba než z průmyslové pekárny! Pokud třeba kváskový chleba v pekárně jenom umísí a pak ho upeče v troubě bude dokonalý. Na internetu je spousta webů kde recepty najdete.
    http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php?kat=48
    http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=565
    http://www.cuketka.cz/?p=11261
    http://www.cuketka.cz/?p=11418
    Ze směsi mě to ani nikdy nenapadlo péct, proč?
    "že v domácích pekárnách navzdory doporučení z uvedeného pořadu nelze upéci chléb ani kvalitní, ani nutričně optimální, ani takový, který vydrží déle, než klasický chléb upečený v průmyslové pekárně za použití tradičních technologií" To je ale demagogie, která průmyslová pekárna ještě dnes peče klasickým způsobem? Tady je zajímavý článek http://life.ihned.cz/jidlo/c1-43526780-kde-koupit-dobry-chleba
    Dříve jsem někdy koupil pokud jsem zrovna neměl čas Cvrčovický chleba, ale s tím jsem už taky skončil. Občas se tam objeví kousky starého chleba, posledně to bylo dost hustý viz. foto
    http://img833.imageshack.us/img833/4978/imgcvrcovice.jpg
    Ty kousky v chlebu páchly tak nějak žlukle asi jako hodně stará žluklá strouhanka a bylo jich tam požehnaně. To že se přidává v prům. pekárnách určité procento rozemletého starého chleba do těsta je dokonce v normě a dělají to asi všechny viz link nahoře ihned.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).