Určitě domácí pekárna taky neupeče chleba ideálně, ale pokud si člověk namíchá směs sám podle nějakého jemu vyhovujícím receptu bude to pořád lepší chleba než z průmyslové pekárny! Pokud třeba kváskový chleba v pekárně jenom umísí a pak ho upeče v troubě bude dokonalý. Na internetu je spousta webů kde recepty najdete.
http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php?kat=48
http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=565
http://www.cuketka.cz/?p=11261
http://www.cuketka.cz/?p=11418
Ze směsi mě to ani nikdy nenapadlo péct, proč?
"že v domácích pekárnách navzdory doporučení z uvedeného pořadu nelze upéci chléb ani kvalitní, ani nutričně optimální, ani takový, který vydrží déle, než klasický chléb upečený v průmyslové pekárně za použití tradičních technologií" To je ale demagogie, která průmyslová pekárna ještě dnes peče klasickým způsobem? Tady je zajímavý článek http://life.ihned.cz/jidlo/c1-43526780-kde-koupit-dobry-chleba
Dříve jsem někdy koupil pokud jsem zrovna neměl čas Cvrčovický chleba, ale s tím jsem už taky skončil. Občas se tam objeví kousky starého chleba, posledně to bylo dost hustý viz. foto
http://img833.imageshack.us/img833/4978/imgcvrcovice.jpg
Ty kousky v chlebu páchly tak nějak žlukle asi jako hodně stará žluklá strouhanka a bylo jich tam požehnaně. To že se přidává v prům. pekárnách určité procento rozemletého starého chleba do těsta je dokonce v normě a dělají to asi všechny viz link nahoře ihned.cz.