Názor k článku Kvalitní chléb v domácí pekárně neupečete od Tyčka - Větší nesmysl jsem dlouho nečetl,že nejde upéci kvalitní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 7. 2013 23:21

    Tyčka (neregistrovaný)

    Větší nesmysl jsem dlouho nečetl,že nejde upéci kvalitní chléb z domácí pekárny.Peču si chleba už tak sedm let a můžu vám říci,že chlebík, který upeču,mohu nazvat dortem,může se jíSt jen tak bez ničeho,občas jsem ho nabídl ženám v našem paneláku na ochutnání,při konzumaci jim uši jen kmitali,nad tou rychlostí.Musel jsem přestat,jelikož bych nic jiného nedělal,než pekl.Používám Předměřickou tmavou chlebovou mouku 20 dkg,pak obyčejnou hladkou půl kg,půlku pekařského droždí rozmíchaného ve vlažné vodě se špetkou cukru na kvásek,lžičku soli,2-3 lžíce octa,2-3 lžíce oleje,lžičku mletého a drceného kmínu,lžičku oregana,lžičku sušeného česneku.Mouku vložím do mísy a na sucho promíchám suché přisady,pak vložím do nádoby,přidám olej,ocet a vzejitý kvásek,.Nyní zásadní věc,vlažné vody jen tolik aby vznikla při míchání z těsta koule do níž zapíchnutý prst péruje.Já před vlastním spuštěním programu dřevěnou měchačkou prohnětu těsto,pozor zdání klame,že je tam málo vody,zkouším a promíchávám pokaždé.Přeji dobrou chuť

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).