Kvalitní potraviny hledejte na Plzeňských farmářských trzích

20. 7. 2011

Sdílet

Plzeňské farmářské trhy po prázdninové pauze otevírají své brány. Po přestávce způsobené státními svátky na začátku července se Plzeňské farmářské trhy rozjíždějí ve svém pravidelném čtrnáctidenním cyklu. Nejbližší se odehrají v sobotu 23. července. Další pak pravidelně každých14 dní. „Pauza byla způsobena státními svátky a technickými obtížemi souvisejícími s organizací trhů. Od této soboty je již vše v pořádku a zájemci o kvalitní české potraviny se mohou těšit na pravidelné nákupy,“ říká…

Plzeňské farmářské trhy po prázdninové pauze otevírají své brány.

Po přestávce způsobené státními svátky na začátku července se Plzeňské farmářské trhy rozjíždějí ve svém pravidelném čtrnáctidenním cyklu. Nejbližší se odehrají v sobotu 23. července. Další pak pravidelně každých14 dní. „Pauza byla způsobena státními svátky a technickými obtížemi souvisejícími s organizací trhů. Od této soboty je již vše v pořádku a zájemci o kvalitní české potraviny se mohou těšit na pravidelné nákupy,“ říká pořadatel Tomáš Popp.

Další Plzeňské farmářské trhy se uskuteční 23. července 2011. Opět se odehrají na tradičním místě – nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 12 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz).

Kvalita a původ jsou prvořadé

Na již osmém Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin – zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, pekaři ze dvou pekáren – Rendl ze Sušice, pekaři z Dobřan. Své výrobky přiveze Paní Šůchová z Rokycan, která peče bezlepkové, vitariánské a další zvláštní pečivo.

Čerstvé mléko si budou moci návštěvníci koupit z pojízdného mlékomatu farmy pana Boháčka, mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potraviny roku 2010 i 2011 p­ředstaví minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farem Březí, ZPZ, Slunečná a z Horského statku Abertamy.

Maso a uzeniny nakoupíte u mnoha uzenářů – Angus farm ze Soběsuk, Zacpala ze Stříbra, Dvořáka z Bělé, Šnebergera ze Železné rudy a z biofarmy Sasov. Zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY. Hovězí maso v biokvalitě bude prodávat pan Uher – farmář z Hostouně u Domažlic.

Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích nabídne pan Martínek z Osvračína a farma Újezd nade Mží.

Čerstvé ryby přiveze pan Krutina z Českého lesa a pstruhařství Mlýny. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Dokonce bude možné zakoupit i český česnek z Kuřimi a cibuli z Račetic. Novinkou bude prodej tzv. Hradeckých delikates – např. nakládaný český česnek v oleji, sušená domácí rajčata v oleji, různá čatní, pesta, marmelády a sirupy. Více informací o prodejcích najdete na www.plzensketrhy­.cz.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).