Myslím, že nejen hon za cenou, ale i divné chutě lidí poznamenávají kvalitu chleba. Správný český chleba přece má být vypečený, s pevnou křupavou kůrkou. Lidi si ale dnes žádají měkké houbovité "polystyréňáky". Chleby (včetně těch dražších z dobrých pekáren) jsou pak nedopečené. Když chci ochutnat dobrý klasický český chléb, musím bohužel zavítat do Německa nebo Rakouska, tam ještě křupavou kůrku umějí.
Ano, žádají. Když mě se třeba někdy náhodou podaří koupit pěkně vypečený chleba, tak dostanu doma vynadáno, že jsem koupil starý tvrdý chléb, protože manželka prostě vypečená a tvrdý chleba nerozezná. A to platí pro naprostou většinu našinců - pokud v regále sáhnou na chleba a nezůstanou v něm důlky, tak si myslí, že to je starý chléb. A nekoupí ho.