Vlákno názorů k článku Kvalitu potravin našich předků si idealizujeme, říká historik od anonym - PŘED 150 LETY NEOBSAHOVAL VZDUCH V DNEŠNÍCH PRŮMYSLOVÝCH...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 8. 2017 16:21

    bez přezdívky

    PŘED 150 LETY NEOBSAHOVAL VZDUCH V DNEŠNÍCH PRŮMYSLOVÝCH OBLASTECH OBROVSKÉ MNOŽSTVÍ RŮZNÝCH CHEMICKÝCH LÁTEK,ZPLODIN,VÝ­FUKOVÝCH PLYNŮ Z AUT,LETADEL. MOŘE NEBYLY PLNÉ PLASTŮ A JEDŮ !!! KONCENTRACE JEDOVATÝCH LÁTEK V PŮDĚ BYLA NAPROSTO ZANEDBATELNÁ AŽ ŽÁDNÁ !!! Právě od toho se ale odvíjí zdravé a nekontaminované potraviny A ZDRAVÍ LIDSKÉ POPULACE !!!

  • 29. 8. 2017 16:47

    bez přezdívky

    Pred 150 lety byla vsude lokalni topeniste, jezdily parni lokomotivy, v prumyslu(ktery byl hlavne ve mestech) se vsude palilo uhli, kysele deste na dennim poradku, co se lije do rek nikdo neresil. Staci dat do googlu "air/water pollution in 19th century" a udelate si o te selance lepsi obrazek.

  • 2. 9. 2017 20:21

    tsd

    Ano, kromě toho neexistovaly lednice a mrazáky. Hrnce se drhly pískem a zabíjačka byla na dvoře hned vedle hnoje. Zkrátka idylka.
    Lidé to přežívali jen díky tomu, že nedochůdčata umírala hned po porodu a ti neduživí záhy po tom. Když už se někdo dožil dospělosti, musel to být člověk s pevným zdravím a výbornou imunitou. Ne jako dnes, kdy přežívají prakticky všichni, i ti, kteří by v minulosti nepřežili ani pár prvních dní.
    Všichni sluníčkáři a bio-bio, kteří argumentují tím, že to bylo před sto a více lety to pravé ořechové, by si to měli vyzkoušet na vlastní kůži. Dnes by totiž bez moderního zdravotnictví a nových technologií přežil jen málo kdo. Přiznejme si, že se rodí čím dál větší "padavky" ( a lepší to nebude)
    tsd

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).