Názor k článku Kypřicí prášek – škrob a dvě éčka od Mareš - "Vinný kámen ve víně reakcí silně disociované kyseliny...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 5. 2012 11:16

    Mareš (neregistrovaný)

    "Vinný kámen ve víně reakcí silně disociované kyseliny vinné s draslíkem, jehož zdrojem jsou látky získané z půdy nebo disiřičitan draselný (pyrosiřičitan), používaný při výrobě vína jako konzervant."

    Není on draslík taky obsažen v hnojivech? Proč by vlastně měl být dihydrogenfos­forečnan vápenatý větší fuj než hydrogenvinan draselný? :-)

    Jinak, já dřív zadělával knedlík sodovkou, ale to byla taková ta klasická ve skle, výrazně štiplavá až ostrá. Ty dnešní se s ní nedají srovnávat. Dělá dnes vůbec ještě někdo normální bohatě sycenou sodovku, nebo jsou to všechno už jen tiché vody s lehkým prdem?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).