Názor k článku Ladislav Steinhauser: předlistopadové potraviny byly kvalitní asi jako tesilky od Mila - Pokud si pamatuji, tak za totáče byly oblíbené...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 2. 2013 15:17

    Mila (neregistrovaný)

    Pokud si pamatuji, tak za totáče byly oblíbené salámy Junior a šunkový. Oba byly z masa, voňavé a v šunkovém byly veliké kusy svaloviny, kterou jen doplňovala našlehaná hmota. Dnes je tomu naopak, Junior je hnus bez masa a chuti. A v šunkovém salámu jsou kousíčky svaloviny, které se musejí najít lupou, prim zde hraje našlehaná hmota ze škrobu a separátu.

    Za totality byly jednoznačně kvalitnější suroviny, bohužel nebyl dostatečný výběr. S dneškem se proto porovnává jen obtížně.

    Já si vybírám salámy a šunky podle obsahu masa. A tak u salámu (a párků) nejím ty co mají méně než 80-85% masa u šunek jsem ještě přísnější. Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat předraženou mouku a vodu, která se tváří jako salám. Kvalitních surovin jde totiž použít v kuchyni méně a i tak jsou chuťově lepší než současné demokraticky vyráběné srágory.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).