Názor k článku Ladislav Steinhauser: předlistopadové potraviny byly kvalitní asi jako tesilky od čen - Milý pane, asi si vyděláte víc, ale kdyby...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 2. 2013 12:18

    čen (neregistrovaný)

    Milý pane, asi si vyděláte víc, ale kdyby jste měl žít z toho, z čeho žijí důchodci, nakonec byste zjistil, že některé potaraviny už jste léta neochutnal, jen právě proto, že chcete jíst kvalitní potraviny. Když se podíváte na ceny, přečtete si, co všechno dané potraviny obsahují, odcházíte bez ní. I to pitomé kysané zelí v sáčcích, už dávno čtu, co takové zelí obsahuje. Ještě před pár lety byl obsah surovin na sáčku zelí, sůl, kmín, což je normální složení. Dnes jsou tam konzervanty, voda, co má dělat voda v kysaném zelí, nevíte? Tím samozřejmě nemyslím zelnou šťávu, která je v kysaném zelí v klasickém složení. Anebo majonézy, jsou drahé jako hrom a přečtěte si ČSN z padesátých let, co má taková majonéza obsahovat, osm vajec na kilo majnézy, kolik je jich tam dnes? Ony ty normy asi k něčemu byly, tak se okamžitě po listopadu zrušily, lidé musí jíst, tak je nejsnadnější je okrást na jídle. Anebo zmrzliny, marně hledáte v pultech normální smetanovou zmrzlinu, všechno jsou nahrážky, vysvětlíte mi, co je to rekonstruované mléko? A když objevíte zmrzlinu za smetany, tak odcházíte s prázdnou, protože prostě na ni nemáte. Dokonce i do uzeného cpou sajrajty, proč? Projdete regály, přečtete složení, podíváte se po cenách a řeknete si, nedá se nic dělat. Naštěstí existují malé výrobny, které nemusí okrádat, za přiměřenou cenu prodávají kvalitní masné výrobky, občas si dovolíte kvalitní jogurt ve skle z Madety, který má pořád chuť stejnou, jako předlistopadové jogurty.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).