Nemám problém s tím, co vyrábí podnik pana Steinhausera (případně pár malých výroben). Odtud jsou většinou výrobky velmi kvalitní. Ale bohužel, jde o "bílé vrány" v množství podřadných náhražkových produktů, doslova narvaných "separátem", sojovou bílkovinou, konzervanty, barvivy a podobně. Ať si pan profesor zajde někdy na nákup do běžných řetězců, a zkusí si otestovat potraviny, které konzumuje většina obyvatel. Tam se o nějaké kvalitě nedá moc mluvit. Ano jistě, když se budu snažit, třeba v Praze i v těch řetězcích relativně kvalitní potraviny seženu. Třeba špekáčky právě od Steinhausera v Lidlu (pravda, balené po kile, které bych měl tak na měsíc), nebo v obsluhovaném úseku v Penny (dodavatel "Novák). Šunku okolo 250 - 300 Kč/kg také v Lidlu, třeba žitný chléb (klasický) pro změnu v Penny, zeleninu v Kauflandu, slušnou čokoládu v Bille, větší potravinářský sortiment v Globusu. Jenže to znamená objet minimálně tři obchodní řetězce, aby člověk zkompletoval jeden nákup. Ale co mají dělat lidé na venkově, kde mají třeba jen místní Jednotu, pak Jednotu a nebo ještě pro změnu Jednotu?. Tam sice samozřejmě mají v sortimentu pár slušných výrobků, ale také velkou spoustu podřadných. A možnost volby prostě není, pokud nepojedete na nákup alespoň do okresního města. Ostatně, co je na trhu dost často na konkrétních příkladech demonstruje dTest, a to na základě skutečných laboratorních a senzorických zkoušek, nikoli podle toho, co jedna paní povídala. Většinou obstojí slušně tak 10 - 20 % výrobků, stejné množství jsou co do kvality úplné propadáky a zbytek je "šedý průměr", podmíněně a spíš jednorázově konzumovatelný :-).