Názor k článku Ladislav Steinhauser: předlistopadové potraviny byly kvalitní asi jako tesilky od anonym - norma tu neni proto aby vyrobce nedelal z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 2. 2013 10:26

    bez přezdívky

    norma tu neni proto aby vyrobce nedelal z lidi pzirace odpadku. to ze sebe delaji lidi sami, kdyz ten odpad kupuji. pritom staci pouzit mozek a smejd nechat v regalu a koupit kvalitni surovinu. vsechno je dnes dostatecne oznaceny aby i retard poznal nahrazku od kvality.

    kdyz vas tak trapi nevhodne slozeni zeli tak proc nevenujete 30min prace a mate doma 5l zelak ve kterem je pouze to co chcete vy. ps kupovane zeli jsme doma nejedli ani za bolsevika, pekne jsme vzdy nalozili 30l zelak a bylo zeli na cely rok.

    u nebalenych masnych vyrobku vam musi slozeni sdelit prodejce, trvejte na tom.

    chapu ze je pohodlnejsi (sam jsem od prirody lenora) vsechno koupit, ale pak musite delat kompromisy. u nas napriklad rajcatovy protlak aka kechup delame doma. 5l sklenice vydrzi na rok. pastiky taky obcas delame a rozhodne nekupujeme, limonady/mineralky to samy, jen domaci vyroba. jsou to casove nenarocne ukony, mate presne to co pozadujete (kvalitu/chut), vyjde to levneji nez na kramu viz. domaci pastika z telecich jater s mandlema a prosciuttem vs humus s nazvem majka v obchode.
    kdyz dnes clovek chce kvalitni jidlo musi bud zaplatit, nebo si pomoct trosku sam. jelikoz pochazim z vesnice a za bolsevika opravdu clovek nevedel zda zitra bude krome mlika, masla a chleba i neco jinyho tak jsme doma delali hodne veci. od kompotu, dzemu, okurek pres luncheonmeaty, pastiky, sunky, klobasy po zavarovany maso ve sklenici, tlacenky nebo nalozene a vyuzene cele kyty ze selatek, ktere pak visely v komore kam jsem pekne prisel s nozem a zakrojil co hrdlo racilo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).