Pokud si pamatuji, tak za totáče byly oblíbené salámy Junior a šunkový. Oba byly z masa, voňavé a v šunkovém byly veliké kusy svaloviny, kterou jen doplňovala našlehaná hmota. Dnes je tomu naopak, Junior je hnus bez masa a chuti. A v šunkovém salámu jsou kousíčky svaloviny, které se musejí najít lupou, prim zde hraje našlehaná hmota ze škrobu a separátu.
Za totality byly jednoznačně kvalitnější suroviny, bohužel nebyl dostatečný výběr. S dneškem se proto porovnává jen obtížně.
Já si vybírám salámy a šunky podle obsahu masa. A tak u salámu (a párků) nejím ty co mají méně než 80-85% masa u šunek jsem ještě přísnější. Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat předraženou mouku a vodu, která se tváří jako salám. Kvalitních surovin jde totiž použít v kuchyni méně a i tak jsou chuťově lepší než současné demokraticky vyráběné srágory.
v USA s ním dokonce "sprchovali" své vojáky, jasně, že tehdy se leccos dělo také, ale většinou z důvodu neznalosti a stavu věděmí a ne jako záměr a hlavně jako ojeb, dnes se bojím i k doktorovi, protože nevím, zda mě bude léčit nebo na mě bude vydělávat a třeba mi i škodit..
Právě proto k "doktorům" ( nikoliv k lékařům ) už 20 let nechodím. abych se u nich v čekárně nenakazil nějakým bacilem, a aby mi přímo tito "doktoři" neničili zdraví nějakým předepsaným lékem = práškem = chemikálií = rakovinotvornou látkou. Nebo vadným postupem, který jim nadiktovala EU ( jinak jim zdravotní pojišťovna nezaplatí ).