Vlákno názorů k článku Ladislav Steinhauser: předlistopadové potraviny byly kvalitní asi jako tesilky od Kářen - Tomuhle říkáte novinařina? Otisknout rozhovor s někým, kdo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 2. 2013 8:12

    Kářen (neregistrovaný)

    Tomuhle říkáte novinařina? Otisknout rozhovor s někým, kdo je maximálním způsobem zainteresován na tom, aby podával lživé informace?

    Kdybyste chtěli dělat skutečnou novinařinu, tak výroky podobných jedinců podrobíte konfrontaci s tím, co na to nezávislý odborník nebo v některých případech ještě jednodušeji, co na to vlastní oči.

    Pokud netušíte, jaké části rozhovoru, tak dám pár tipů:

    LS: Přece si nebudeme namlouvat to, že z horší suroviny na horších strojích a s chybějícím snad úplně vším se daly udělat lepší potraviny než dnes.

    Mé otázky:
    - proč nutně horší suroviny? Kde je důkaz pro toto tvrzení?
    - k čemu byly potřeba lepší stroje? Poctivé jídlo z poctivých surovin uměli dělat už za první republiky, tak co je tohle za manipulaci?

    LS: Předlistopadové potraviny byly stejně kvalitní jako tehdy oblíbené tesilové kalhoty. Nevěřte, že by si je někdo dnes koupil,

    Můj komentář: stoprocentní lež jako věž. Konkrétně např. Makro prodává salámy s garancí receptury z šedesátých let minulého století (čili ty poctivé, nešizené separáty apod.) a jdou na dračku

    LS: Řada zklamání zákazníků byla vynucena neuvěřitelným tlakem na výrobce. Kvalita ale musí být zaplacena.

    Můj komentář: Proč toto není okamžitě konfrontováno s tím, že v SRN je u stejně kvalitních potravin cenovka většinou nižší než v ČR?

    LS: Především u masných výrobků používáme obecné názvy, které by měly reflektovat podobnou kvalitou, ale bohužel.

    Můj komentář: pán tedy tvrdí, že lže stejně, jako ostatní výrobci, ale bohužel?

    Co takovýmhle jednostranným zmanipulovaným (co do obsahové stránky) rozhovorem Vitalia sleduje?

  • 21. 4. 2013 11:57

    Josef (neregistrovaný)

    O kvalitě totalitních potravin by měli diskutovat ti kteří je zažili a ne ti kteří mají informace z jedna paní povídala.
    Separáty se používaly už za komančů zcela běžně,výrobky měly sice normu,která se většinou dodržovala,ale problém byl,že nebylo z čeho vyrábět.Výrobek firmy Steinhauser byl testován z prodeje v Intersparu /Vídeňský párek/Nevím co prodává makro,ale řada výrobců tímto způsobem(odkaz na původní normy) chytá zákazníky ostatně proč ne?(termix,pri­bináček)

  • 24. 1. 2019 15:51

    bez přezdívky

    Nezesměšňujte se, a nemanipulujte s námi.

    Většina lidí, kteří sem píšou, za komunistů žila, a pamatuje si tu původní chuť jídla ( nezničenou genetickou modifikací plodin, hormony, chemikáliemi, a průmyslovou ( technickou ) úpravou ).

    A pokud uvedete několik málo příkladů potravin, které dobré nebyly, tak je to jen vyjímka potvrzující pravidlo, protože většina potravin před okupací v r. 1989 jakostní byla !

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).