Názor k článku Lahvové pivo v hospodách aneb kam spějeme… od benoit - Autor se nezminil o tom nejpodstatnej­sim,proc by melo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 8. 2012 21:27

    benoit (neregistrovaný)

    Autor se nezminil o tom nejpodstatnej­sim,proc by melo sudove pivo byt asi tak o polovinu levnejsi: manipulace a myti lahvi.Mycka lahvi je stotunova masina,lahvarna zabira tretinu vyrobnich ploch pivovaru,mycka,pas­terizator a systemy dopravniku jdou na porizovaci cene do 40% ceny celeho strojniho zarizeni pivovaru,strasliva spotreba vody na myti lahvi a skrapeni v pasteuru,krychlove metry louhu sodneho kazdy tyden,odecet rozbitych lahvi,naklady na etiketovacku a etikety,naklady na plnici stroje a korunkove uzavery, naklady na pracovniky,sedici u kontrolnich zarivek na pase.To vse platime my, kteri pijeme pivo ze sudu, ktery se naplni na mycce za 50000 Kc a plnicce za 30000 Kc porizovaci ceny se spotrebou vody 6 litru na sud..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).