Názor k článku Lepek: veřejný nepřítel č. 1 od Keiti - Dříve se pšenice mlela nahrubo a lepek nebyl...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 5. 2015 12:54

    Keiti (neregistrovaný)

    Dříve se pšenice mlela nahrubo a lepek nebyl vázán na škrob a k jeho štěpení docházelo již v ústech pomocí slin.Dnes se odstraní slupka a lepek se slisuje mezi válci se škrobem,a tím je štěpení složitějsí.Lepek se prostě enzymy nerozloží.A čím světlejší pečivo,tím více lepku.Dnes by nám asi dřívější chléb moc nechutnal.Pokud je člověk zdravý snese toho dost,pokud je nějaký zažívací problém,jistě není od věci omezit příjem bílého pečiva.Jistě je určitě chutnější,ale každého volba.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).