Dříve se pšenice mlela nahrubo a lepek nebyl vázán na škrob a k jeho štěpení docházelo již v ústech pomocí slin.Dnes se odstraní slupka a lepek se slisuje mezi válci se škrobem,a tím je štěpení složitějsí.Lepek se prostě enzymy nerozloží.A čím světlejší pečivo,tím více lepku.Dnes by nám asi dřívější chléb moc nechutnal.Pokud je člověk zdravý snese toho dost,pokud je nějaký zažívací problém,jistě není od věci omezit příjem bílého pečiva.Jistě je určitě chutnější,ale každého volba.
Nechci vám brát iluze, ale v ústech se začínají trávit cukry. Lepek je ale bílkovina a bílkoviny přejdou beze změny až do žaludku, kde trávení začne působením pepsinu a chlorovodíkové kyseliny.
Takže vaše první tvrzení je nesmysl a proto je nesmysl i celý zbytek vašeho příspěvku (pokud tam je náhodou něco pravda, je to opravdu jen náhoda, protože, jak nás učí logika, z nesmyslu lze odvodit cokoliv, tedy náhodou i pravdu).