Názor k článku Lidl opakovaně nabízel falšované potraviny od Kateřina Čepelíková - Muže se to zdát nepodstatné, ale právě třeba...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 8. 2016 19:52

    Kateřina Čepelíková

    Muže se to zdát nepodstatné, ale právě třeba mléčný tuk je nejnákladnější složkou výrobku a snížení jeho podílu o několik procent zásadně mění charakter potraviny. Typickým způsobem falšování je právě snížení podílu tzv. sušiny a tuku v sušině. Je-li skutečný podíl sušiny nebo tuku v sušině mléčného výrobku nižší, než kolik uvádí výrobce na obalu, jedná se klamání nakupujícího, resp. falšování potraviny.

    KC

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).