Samozřejmě, že kdo chodí do lidlu, tak neumí počítat, jak říkáte - je to zákonité. Kdo jiný by tam taky chodil, že ano?
Chtěl bych tedy po Vás, jakožto prosťáček z vesnice, chodící nakupovat do Lidlu, jestli by jste mi nevysvětlil, jak je to s procenty.
Pokud si ze školy správně pamatuji, celek (tedy řekněme ona vaše kvalitní klobása) má 100%. Jak se do ní tedy vejde těch 150% masa? To mám vyrobit klobásu jen z masa a potom do ní natlačit ještě polovinu, aby kvalita seděla? Tady něco nesedí... Není to náhodou tak, že dříve bylo masa oněch 150% hmotnosti výsledného výrobku, které ovšem přípravou přišlo o část vody a poté tedy váží méně? Takže nemohl bych teoreticky (řekněme že sem maso maximálně vysušil) udělat klobásu, na kterou bylo použito 150g masa na 100g klobásy a výsledný obsah masa by byl třeba jen 70%?
Opravte mě prosím, jak jsem říkal, jsem jenom hloupý nakupující v Lidlu, ale rád bych se od někoho tak moudrého, jako jste Vy, něco přiučil.