Vlákno názorů k článku Lidl opakovaně nabízel falšované potraviny od x - Zabavne je, kolik je mezi obhajci Lidlu lidi,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 9. 2016 2:03

    x (neregistrovaný)

    Zabavne je, kolik je mezi obhajci Lidlu lidi, co neumi pocitat. Vlastne je to zakonite.

    18.1% tuku misto 20% znamena, ze vyrobek obsahuje temer o 10% tuku min, nez ma. To neni nijak zanedbatelne. Jestli mela byt klobasa ze 120% masa a ma 97.4%, tak vas okradli skoro o 20% masa. Obcas masa se nejspis urcuje podle obsahu bilkovin. Kvalitni klobasy jsou ze 150% a vice masa, tohle je normalni Lidl-sunt i kdyby to nebyl podvod.

  • 11. 9. 2016 20:04

    Vážně? (neregistrovaný)

    Samozřejmě, že kdo chodí do lidlu, tak neumí počítat, jak říkáte - je to zákonité. Kdo jiný by tam taky chodil, že ano?
    Chtěl bych tedy po Vás, jakožto prosťáček z vesnice, chodící nakupovat do Lidlu, jestli by jste mi nevysvětlil, jak je to s procenty.
    Pokud si ze školy správně pamatuji, celek (tedy řekněme ona vaše kvalitní klobása) má 100%. Jak se do ní tedy vejde těch 150% masa? To mám vyrobit klobásu jen z masa a potom do ní natlačit ještě polovinu, aby kvalita seděla? Tady něco nesedí... Není to náhodou tak, že dříve bylo masa oněch 150% hmotnosti výsledného výrobku, které ovšem přípravou přišlo o část vody a poté tedy váží méně? Takže nemohl bych teoreticky (řekněme že sem maso maximálně vysušil) udělat klobásu, na kterou bylo použito 150g masa na 100g klobásy a výsledný obsah masa by byl třeba jen 70%?
    Opravte mě prosím, jak jsem říkal, jsem jenom hloupý nakupující v Lidlu, ale rád bych se od někoho tak moudrého, jako jste Vy, něco přiučil.

  • 12. 9. 2016 11:45

    tsd (neregistrovaný)

    Máte pravdu, počítání vypadalo správně, logický úsudek=0. Řekl bych, že hrušky spočítal pan kolega dobře, ale štrůdl z nich stejně nikdy neupeče.
    Jsem jenom hloupý nakupující v Lídlu 2.
    tsd

  • 13. 9. 2016 21:47

    kapitán Nemo (neregistrovaný)

    Ještě můžete být mažer Lidlu. Ošizení o 10% proti deklarovanému stavu není zrovna málo. V logice máte opravdu mezery.

  • 14. 9. 2016 10:54

    tsd (neregistrovaný)

    Raději se už do logických úvah nepouštějte. metr nebo kilometr......
    tsd

  • 14. 9. 2016 23:21

    X (neregistrovaný)

    To bych docela rád, ale to se mi asi nepodaří. Málo to určitě není, ale také to není dost na to, abych výrobek přestal okamžitě kupovat. A také nevím jak vy, ale já oněch 10% oproti deklarovanému stavu na chuti nepoznám. A vzhledem k tomu, že i po odečtení oněch 10% jsou na tom některé výrobky stále lépe (cena/výkon) než v ostatních obchodech, tak je mi to upřímně jedno. Řekl bych, že jsou daleko závažnější věci, co by se měly hlídat, než pár procent. V logice možná mezery mám, ale jestli jste si četl můj komentář, tak jsem prosil o vysvětlení, protože to opravdu nechápu. (A aby nedošlo k omylu, tak těch 10% oproti garantovanému stavu chápu)

  • 15. 9. 2016 22:49

    kapitán Nemo (neregistrovaný)

    Ta % u klobás byla vysvětlována někde jinde, jejich používání u sušených výrobků ale považuji za nešťastné bez toho že bude vysvětleno jak ta % básník míníl. V podstatě (pamatuji-li si dobře, hledat se mi to nechce) by snad měla znamenat že místo 120g masa/100g výrobku bylo použito 97,x g masa /100g výrobku, čili malinko přes 80 % deklarovaného množství, což už by bylo docela dost.
    A teď je otázka, čím to chybějící maso nahradili, napadá mě několik možností (předesílám že jde o teoretické možnosti, ne vše může být realizovatelné)
    a) sádlo + kůže
    b) voda (nedošlo k deklarovanému vysušení)
    c) soja, škrob, dextróza
    d) libovolná kombinace předchozího

    každopádně, pokud by chybělo skoro 20% masa, je to už docela dost, to už se na chuti pozná, nevím jestli to půjde zakrýt syntetickými dochucovadly.
    Ale zase je ""slušná šance"", že pokud jsou konzumenti vyrostlí na měkkých šmakuládách s 50-60 % masa a nemají zkušenost jak chutnají výrobky nešizené tak nic nepoznají. Ono totiž chutná/nechutná také závisí na tom, s čím máte zkušenosti, jak je vaše chuť vycvičená.

    Anebo to může znamenat 97,x % deklarovaného množství, čili nějakých 116 - 117 g masa místo 120.

    Babo raď!!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).