Vařená mrkev se dá prostě smíchat s vývarem (nebo s čímkoliv), ohřát v mikrovlnce a máte hotovou kojeneckou výživu nebo rychlé jídlo pro sebe. Nechápu, proč by to tak nemohlo být. Ono něco hodiny vařit - na to nemá fakt čas každý. Teda já jsem chlap, takže si vaření umím zjednodušit a přitom zachovat chuť, ale pokud se vám chce se vším hodiny vařit, protože se vám to zdá "poctivější", tak prosím...
Hodiny se vaří možná tak hovězí maso z hodně starého kusu. Mrkev je za 15 minut měkká a žádná extra práce to rozhodně není. A dělat si vývar v mikrovlnce a nakydat tam vařenou kejdu z lídlu....tak chudák kojenec. Prostě hovadina na entou.
BTw co to znamená zjednodušit si vaření a zachovat chuť ?
Kuchař - 25 let na volné noze.
No - mám prostě svoje metody (na to vaření) ;-) A kupovaná vařená mrkev k nim sice nepatří, ale vlastně bych ji občas ocenil, kdyby nebyla zbytečně drahá a v igelitu. Hodiny "vařit" myslím ovšem spíš v součtu. A ano - spoustu času jsem strávil u plotny a vařil dětem i partnerkám a předvařenou mrkem z Lídlu jsem jim nedával, ale jak říkám - právě proto vím, kolik je se vším práce a umím si představit, že si někdo v nouzi může tu práci usnadnit i tímhle (já prostě tyhle věci vařil v papiňáku, když jsem to potřeboval rychle, ale zase kdo se s tím má mejt a tak...). Prostě umím si představit, že zdravej nezávadnej polotovar bez přidané chemie může být lepší než improvizace, která nedopadne.