Hlavní navigace

Názor k článku Liposukce – mnohem horší než tvrdí reklama od anonym - Dobrý den, autorka článku popisuje dost věrně i mé...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 2. 2019 18:37

    bez přezdívky

    Dobrý den,
    autorka článku popisuje dost věrně i mé pocity z liposukce. Ani mně neřekl lékař dopředu vše, na co mám být připravená a bylo to horší, než se popisuje (a nejsem bolestínek).
    Před třemi dny jsem byla na laserové v analgosedaci (tudíž v narkóze, kdy jsem jen z dálky vnímala pokyny lékaře - např. otočte se na bok, jinak si nic nepamatuji).
    Podle mě záleží na rozsahu liposukce a i věku. V mladším věku je hojivost a schopnost regenerace rychlejší.
    Mně je už 50+ a brali mi asi cca 2 litry z obvodu pasu, boků a zad, což je docela dost. Tudíž jsem rozbolavělá a mám modřiny kolem dokola od prsou a od lopatek dolů k břichu a zadku.
    Téměř dva dny ze mě z otvorů od kanyl vytékala krev s tekutinou, docela úděsné bylo jít na záchod. Krev stékala po nohách a já první den a noc trávila vytíráním a uklízením záchoda.
    Další den po zákroku, když odezněla analgetika, která do mě napustili, mě bolí celé tělo. Beru antibiotika (prevence zánětu), Aescin, vitamín C a občas při bolesti si mám brát Ibalgin. Ale vypadá to, že se mi v obličeji udělala alergická reakce na penicilin, který je v antibioticích, už jsem kontaktovala lékaře a předepíše mi jiné.
    Prvních 24 hod. bylo hrozné, že máte na sobě kompresní body prosáklé krví a tekutinou, ale smíte ho sundat, vyprat a umýt se až za 24 hod. Když ho sundáte, začnou z otvorů opět vytékat čůrky krve s tekutinou, takže si zaprasíte i koupelnu :-).
    Cítím se slabá a jen doufám, že vše dobře dopadne. Naštěstí můj lékař i sestřička mi volají a jsou na telefonu, kdyby něco.
    Naštěstí mám Home office, pracuji u PC z domova, jinak určitě by byla nutná dovolená. Neumím si představit, že bych hned šla do práce, jak se někde píše.
    Na kontrolu mám jít až za 3 měsíce, kdy teprve bude definitivní výsledek.
    Válečkování válečkem, které někteří lékaři doporučují, mi můj lékař nedoporučil. Prý je to stará metoda.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).