Já se vůbec divím lidem, že tyto produkty kupují. Pokud jsem líný a/nebo chci ušetřit, koupím si hotové pečivo. Pokud už se s tím peču, tak to udělám celé sám a sám si rozhodnu, jaké suroviny použiji.
Já, když peču, tak zásadně z másla a je-li to možné, používám čerstvé máslo (je to na něm přímo napsané, dost blbě se shání), ne máslo, které "odpočívalo" půl roku v mrazírnách.
Používat při pečení Heru, Ramu a další "takytuky" je škoda práce. To už je fakt lepší si toho hotové pečivo koupit - a často to vyjde i levněji.
Tak třeba já jsem dělala listové těsto mnohokrát. Špaldová celozrnná mouka, pravé máslo, citronová šťáva... a jako výsledek výborné těsto, které se nedá srovnat s kupovaným ani náhodou.
Té práce to zas tolik nedá. A udělám si ho vždy víc, dvě třetiny dám do mrazáku a mám bezpracný materiál na dvě další dávky štrůdlu.