Vlákno názorů k článku Loga na potravinách: Průvodce zmateného spotřebitele od Karin - Na loga se při nakupování nedívám vůbec, beru...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 11. 2011 12:59

    Karin

    Na loga se při nakupování nedívám vůbec, beru je čistě jako marketingový trik. Kdokoliv si může na libovolný výrobek nakreslit nějaké logo a dát si tam nápis třeba ve smyslu "Nejkvalitnější výrobek roku 2011," zakázáno to není. Některá loga jsou sice zaštítěna nějakou více či méně důvěryhodnou organizací, ale například logo KLASA vnímám jako dost pochybné, protože se člověk nikde nedozví, co konkrétního to logo vlastně garantuje.
    Pokud chci vědět, co jím, logo mi nic neřekne - vždycky zjišťuju (čtu, ptám se), z čeho to bylo vyrobeno. Dbám samozřejmě na to, aby to byly pokud možno potraviny lokální, ale na prvním místě je vždycky kvalita. Spousta výrobků je sice českých, ale mizerné kvality. Už jsem tu psala, jak jsem si koupila opěvovaný český česnek - příšerně páchl ztuchlinou, nedal se jíst, hrnec guláše letěl do záchodu. Teď váhám, jestli mu mám dát ještě šanci. Nejsem z těch, kteří podlehli dojmu že české = kvalitní, a nechce se mi podporovat vyčůránky, kteří si řeknou stovku za tři paličky česneku jenom proto, že je český. Já chci kvalitní jídlo a budu kupovat od těch, kteří jsou schopni mi ho nabídnout. Země původu je až na druhém místě.

  • 18. 1. 2013 15:49

    Iva (neregistrovaný)

    Vy jste dala ztuchly cesnek do jidla? Pokud Vam neco smrdi, cesnek, cibule, vejce, mlecny vyrobek...tak to ho rozhodne do jidla dat nemuzete, protoze zatuchlina ci plisen se nevyvari. Koupila jste asi zkazeny cesnek, coz neznamena, ze cesky cesnek je spatny. Kdyz uz bude cibule namekla, taky to neznamena, ze je spatna, ale ze proste nekdo prosvihl dobu, kdy se mela zpracovat.

  • 19. 1. 2013 15:04

    Karin

    Za prvé: v tomto směru jsem bohužel úplně nezkušená, doufala jsem skutečně, že se to vyvaří (když už mě tři paličky stály skoro stovku)... A za druhé: mně se fakt nechce zas a znova za tyhle peníze testovat, jestli je ten český česnek opravdu dobrý. Prostě si koupím raději ten opovrhovaný čínský, u něhož je kvalita stabilní. Ano, to je pro mě nejdůležitější - stabilní kvalita. Jistota, že to bude dobré. Já přece nemůžu chodit nakupovat s tím, že "tak já to zase zkusím, vždyť se pořád všude píše, jak je ten český česnek dobrý, tak třeba tentokrát budu mít štěstí"... Jo, český česnek z vlastní zahrádky, to je úplně jiná kategorie, ale já, zahrádku nemajíc, ho holt musím kupovat, a jako spotřebitel nechci vyhazovat peníze za iluzi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).