Co je to všechno platné, když v restauraci dostaneme ty nejhorší suroviny a žádná loga na jídelníčku nevidíme? V Německu mají často na jídelním lístku u jídel malá čísla, označující, zda v jídle jsou konzervanty, fosfáty apod. U nás nic podobného není. Už si bojím dát u nás v restauraci kuřecí (nejspíš bude "křehčené"), cokoliv se šlehačkou (nejspíš je sprejová) atd.
Můžete se přece zeptat, v solidním podniku by měli být schopni vám říct (nebo přinejhorším zjistit), z čeho připravují to které jídlo. Jasně, ve většině standardních hospod se nic nedozvíte, ale pokud se v restauraci stravujete nějak častěji, tak určitě stojí za to hledat podniky, které mají ten přístup k zákazníkovi lepší. I když pokud nejste z většího města, tak patrně moc na výběr mít nebudete... V tom případě je alespoň vychovávejte :) Chtějte vědět, co jíte (za co jim platíte). Neobjednávejte si věci, u kterých je původ surovin zahalen tajemstvím.