Vlákno názorů k článku Loga na potravinách: Průvodce zmateného spotřebitele od Jiří - Co je to všechno platné, když v restauraci...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 11. 2011 11:19

    Jiří (neregistrovaný)

    Co je to všechno platné, když v restauraci dostaneme ty nejhorší suroviny a žádná loga na jídelníčku nevidíme? V Německu mají často na jídelním lístku u jídel malá čísla, označující, zda v jídle jsou konzervanty, fosfáty apod. U nás nic podobného není. Už si bojím dát u nás v restauraci kuřecí (nejspíš bude "křehčené"), cokoliv se šlehačkou (nejspíš je sprejová) atd.

  • 19. 1. 2013 15:11

    Karin

    Můžete se přece zeptat, v solidním podniku by měli být schopni vám říct (nebo přinejhorším zjistit), z čeho připravují to které jídlo. Jasně, ve většině standardních hospod se nic nedozvíte, ale pokud se v restauraci stravujete nějak častěji, tak určitě stojí za to hledat podniky, které mají ten přístup k zákazníkovi lepší. I když pokud nejste z většího města, tak patrně moc na výběr mít nebudete... V tom případě je alespoň vychovávejte :) Chtějte vědět, co jíte (za co jim platíte). Neobjednávejte si věci, u kterých je původ surovin zahalen tajemstvím.

  • 19. 1. 2013 15:49

    P2010 (neregistrovaný)

    V Nemecku vam take k jidlu nesmrdi prasata s cigaretami. Srovnavate dve kultury na naprosto odlisnych urovnich. Do vetsiny ceskych "restauraci" se chodi pit pivo a hulit (i v case obedu), ze tam nekdo obtezuje s jidlem je jeho minus. To je soucasny pristup.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).