Názor k článku Majonézy jsou šizené. I ta, co má národní značku Klasa od aaa - Odzkoušeli jste ten recept? Osobně se mi nepozdává,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 12. 2012 17:58

    aaa (neregistrovaný)

    Odzkoušeli jste ten recept? Osobně se mi nepozdává, myslím si, že ta majonéza nebude chutnat moc dobře. Doma to děláme jinak - 2 rychle nahřáté žloutky a pár lžiček horčice, začít šlehat na největší rychlost robotem, potom postupně, ze začátku opravdu po kapce přidávat olej - osobně používám směs slunečnicového a řepkového. Když přidáme půlku oleje (cca 200 ml), robot zpomalit, přihodit do majonézy čajovou lžičku bez vrchu soli, totéž moučkového cukru, trochu mletého pepře a 2 čajové lžice octa, chvíli nechat míchat. Potom opět zvýšit na nejvyšší rychlost, postupně dolít zbytek oleje, potom zpomalit a opět přidat 2 lžice octa, popřípadě pár lžic vody pro krémovější konzistenci. Opravdu jednoduché.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).