Vlákno názorů k článku Majonézy jsou šizené. I ta, co má národní značku Klasa od aaa - Odzkoušeli jste ten recept? Osobně se mi nepozdává,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 12. 2012 17:58

    aaa (neregistrovaný)

    Odzkoušeli jste ten recept? Osobně se mi nepozdává, myslím si, že ta majonéza nebude chutnat moc dobře. Doma to děláme jinak - 2 rychle nahřáté žloutky a pár lžiček horčice, začít šlehat na největší rychlost robotem, potom postupně, ze začátku opravdu po kapce přidávat olej - osobně používám směs slunečnicového a řepkového. Když přidáme půlku oleje (cca 200 ml), robot zpomalit, přihodit do majonézy čajovou lžičku bez vrchu soli, totéž moučkového cukru, trochu mletého pepře a 2 čajové lžice octa, chvíli nechat míchat. Potom opět zvýšit na nejvyšší rychlost, postupně dolít zbytek oleje, potom zpomalit a opět přidat 2 lžice octa, popřípadě pár lžic vody pro krémovější konzistenci. Opravdu jednoduché.

  • 9. 12. 2012 22:07

    Mareš (neregistrovaný)

    Já to zkoušel, chutná to normálně, ale chce to opravdu úzkou nádobu (jen o málo širší než hlavice šlehače). Ale není to vůbec zábava. Nejkrásnější je ušmrdlat si majonézu ručně sám, to je hotová alchymie.

    Cukr a ocet nedávám, osvědčilo se mi použití šťávy z půlky menšího citrónu. Ale asi to s tím cukrem zkusím, protože poslední dobou se mi nedaří najít olej, po kterém by majonéza nebyla lehce nahořklá... už ani ten slunečnicový není co býval. Jsou ty potraviny nějaké zbabišené. :-)

  • 10. 12. 2012 9:45

    aaa (neregistrovaný)

    Chuť mé majonézy se výrazně zlepšila, když jsem přestal přidávat olivový olej, a naopak začal s řepkovým, nejlepší je (pro nás samozřejmě) zatím 2/3 řepkového a 1/3 slunečnicového. Olivové jsou většinou nahořklé, i většina čerstvých z Itálie, maximálně kapku dvě pro vůni. Cukr je jen takový povolený zlepšovač chuti. Citrón je taky docela dobrý.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).