Věra Šimečková Když ještě máslo chutnalo jako máslo, tak v názvu bylo uvedeno:" 82% mléčného tuku!"Slovo "mléčného" z názvu másla úplně zmizelo. Já jsem ho našla pouze na másle z Německa, které občas koupím v Praze v prodejně zdravé výživy a mohu Vám říct, že chutná úplně jinak, než české nebo polské máslo(s 82%tuku). Je mi přes 60let, tak si pamatuji, jak máslo chutnalo a to německé má opravu chuť,vůni a konzistenci stejnou, jako mívalo máslo za mého mládí. Já si myslím, že slovo "mléčný" z názvu zmizelo proto, že je mléčný tuk nahrazen nějakým svinstvem. České máslo a německé mám někdy položené ve špajzu vedle sebe a to byste koukali, jaký je mezi nimi rozdíl, i když mají stejné podmínky!!!!!!Německé je hlaďoučké, voní, krásně se roztírá, je přesně takové, jak si ho pamatuji ......máslo z Madety ,ale i jiná másla česká i polská, jsou tuhá, o hodně světlejší a vůbec nevoní (po mléce).To samozřejmě mluvím o máslech s 82% tuku a ne stolních! Tak nevím, kde se ztratila české máslo ztratilo?Je to smutné, všichni jen přemýšlení a zkoumají, jak co ošidit, nahradit kvalitní nekvalitním, jak oklamat zákazníka, jak ušetřit a úkor kvality. Je to opravdu smutné.
Dnes už to není o kvalitě, ale o chuti,kterou se výrobci tak chlubí a bez kvality.To, co se jim vrátí, znovu zpracují a podvodem vrátí do obchodů.A proto je to takové jaké je.Dnes už se to dělá jinak a proto to je tak jak je.Výrobky z mléka jsou předražené, zfalšované, nechutné, smrdí, je to náhrada klystýru, jsou z něj nemoci jak vnitřní, tak vnější, jsou v něm antibiotika atd. atd.No nekupte to.