Dobrý den, máte pravdu v tom, že jodizovaná sůl je zdrojem jódu, na druhou stranu přidávat na solení je ošemetné. Vysoký příjem soli je problematický pro zdraví a v ČR máme nadprůměrný a nezdravý příjem sodíku: https://www.vitalia.cz/clanky/pokud-jde-o-sul-v-evrope-patrime-k-nejhorsim/. K jeho hlavním zdrojům dle odborníků patří pečivo, uzeniny a další zpracované potraviny. Možná tedy ubrat na těchto jídlech a občas si posolit jodizovanou solí. Ale zvedat plošně příjem soli kvůli jódu nebude ideální řešení. LK, Vitalia.cz
To straseni soli vychazi z jedne vyvracene studie ze sedmdesatych let. Sul neni ani zdaleka takovy problem, jak nam "odbornici" tvrdi. Nizky prijem soli je stejne "nebezpecny" jako vysoky. https://www.scientificamerican.com/article/its-time-to-end-the-war-on-salt/