Jednostranných pohledů na to, jak jsou nové technologie báječné a neškodné, jsme zažili už mnoho: rozorávání mezí, DDT, margariny atd. atd. Vždy se později ukázalo, že to tak ideální nebylo. Připouštím, že konzumace GMO nemusí být pro člověka škodlivější než konzumace šlechtěných rostlin a živočichů (byť vzrůstající počty alergií na pšenici, mléko atd. taky o něčem svědčí). Ale článek zamlčuje velký problém související s tím, že na rozdíl od šlechtění, které trvalo mnoho staletí, se rostliny s novými vlastnostmi objevují skokově a životní prostředí se svými škůdci, symbiózami apod. se nemá šanci jim přizpůsobit. Nikdo rovněž neví, jaké alergie či jiné problémy se po letech objeví. Takže pokud někomu záleží i na jiných věcech, než jsou zisky zemědělců a zpracovatelů, měl by být ve svých závěrech opatrnější a vyváženější.