Názor k článku Margarín se přestal vyrábět metodou ztužování od Pavel - Podle posledních výzkumů, všechny tuky (nasycené, nenasycené, omega...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 7. 2014 13:39

    Pavel (neregistrovaný)

    Podle posledních výzkumů, všechny tuky (nasycené, nenasycené, omega s různými čísly) působí stejně - je to zásoba potravin a různými civilizačními chorobami nijak nesouvisí. Ta pověra o prospěšnosti nenasycených tuků vznikla zkratkovitým vyhodnocením vztahu středomořské národy mají málo infarktů a středomořské národy žerou hodně olivového oleje a ryb. A že málo infarktů je i v severských národech, které naopak přijímají téměř výhradně nasycené tuky, propagátoři tohoto nesmyslu prostě zanedbali.

    Viz také Přestaňme démonizovat tuk.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).