Názor k článku Margaríny mají do umělé hmoty asi tak daleko jako tuha k diamantu od Sten - Modifikovaný škrob se neliší odrůdou brambor (nakonec ani...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 8. 2013 14:07

    Sten (neregistrovaný)

    Modifikovaný škrob se neliší odrůdou brambor (nakonec ani nemusí být z brambor), ale zpracováním. Modifikace škrobu se dělá třeba teplem nebo enzymy. Častá chyba mnoha spotřebitelů pak je spojení modifikovaného škrobu s genetickými modifikacemi, se kterými nemá nic společného (jde o chemické nebo fyzikální modifikace samotného škrobu, ne o genetickou modifikaci původní rostliny). Souhlasím ale, že je to stále škrob a není nijak zdravotně závadný.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).