Já bych ani ty rychlobufety a hospody nedramatizoval. Když vezmu, že jsem byl s dětmi za poslední rok 2x v těchto podnicích, tak je sice pravda že si tam daly samé smažené a ne 2x zdravé věci, ale na to sere pes. Jim to udělá radost, a zároveň je nezdravé jídlo 1x za několik měsíců nijak neohrozí. Podstatné je, co jedí zbytek roku, a jestli mají pohyb.
No a ani ty školní jídelny a závodky bych neviděl plošně, že se zlepšily. Z mého osobního pohledu jistě ano, ale já na základce chodil do školy, kde byla kuchyně svojí nekvalitou proslavená. (To byl unikát. Za celou dobu jsem nedostal ukrojitelné a rozžvýkatelné maso, rajská my nevadí, ale tam, a jedině tam, se mi doslova obracel žaludek, stačilo jen u vchodu cítit, brambory a rýži se jim za ty roky nepodařilo rozvařit pouze 1x, a to jen protože jim vypli elektriku.) Ale ve stejné době, o kousek vedle, byly jiné jídelny, kde vařily velmi slušně. A byla jich velká většina. Jak člověk poznal z akcí typu spartakiády, brigády atd. Vlastně skoro všechny. V širokém dalekém okolí byla kromě té naší už jen jedna podobně hnusná.