Názor k článku Věčný souboj: máslo, nebo margarín? od Pavel - Tak zaprvé, když si prolistuji kuchařku mé prababičky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 8. 2011 7:24

    Pavel (neregistrovaný)

    Tak zaprvé, když si prolistuji kuchařku mé prababičky (!) nebo mé pratety, tak se to tam recepty s margariny jen hemží. Takže hned úvod článku je totální blábol.

    A za druhé - ano, máslo i margarin jsou vyrobeny z přírodních prduktů, ale zatímco máslo je přirodním produktem i v obchodě, margaríny jsou drsně chemicky zpracovaný původně přírodní produkt. Dále, ty nebezpečné trans-mastné kyseliny jsou právě v margarinech (vznikají při tom chemické ztužování). V másle volně se pasoucího dobytka najdete naopak konjugované mastné kyseliny, které jsou pro naše těla ještě prospěšnější než omega masné kyseliny z ryb (a mimochodem i vaječných žloutků).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).