Názor k článku Věčný souboj: máslo, nebo margarín? od Efs - Když si mohu vybrat, dám si raději ten...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 8. 2011 4:04

    Efs (neregistrovaný)

    Když si mohu vybrat, dám si raději ten kopřivový "špenát". Špenát mj. obsahuje kyselinu šťavelovou (COOH)2 -- ta kvantitativně sráží vápník a vzniký šťavelan se potom může ukládat třeba v močových kamenech, zatímco kopřivy obsahují volnou kyselinu křemičitou... (Ovšem nikdo toho asi nesní tolik, aby to bylo významné.) Samozřejmě nejen to, je tam hodně jiných látek a nezatracuji ani ten špenát.

    A pokud jde o margarín -- vzniklý jako levnější náhražka másla --, po tom sáhnu taky leda v nouzi nejvyšší.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).