tl;dr, kazdopadne nepatrim do te velke casti populace, ktera leze do hypermarketu a tam kupuje podivne vyrobky z TV reklam, balene maso apod. Muj reznik nema duvod, ani cas a penize na to, aby napr. hovezi krk lepil nejakym specialnim lepidlem. Je to jen o tom, jak jsou lidi lini, pro kazdou korunu zerou potravinove nahrazky a svou poptavkou stale zhorsuji nabidku v obchodech...
kolega mluvil o reznikovi ne o prodavaci masa, nebo si myslite, ze na jatkach preriznou kravku ci pasika vejpul a pak je lepi k sobe? reznik neobjednava 5kg mleteho ci 3 kila plece nebo kyty, to dela prodavac masa, ale reznik objednava cele pulky zvirat, ktere si sam boura a maso porcuje, mele, dela tlacenku, sekanou atd. takze mu vazne nevyjde cas na nejake lepeni.
Podle těchhle chlácholivých komentářů, co čtu pod každým takovým článkem. Si musím klást hned dvě otázky.
1. To je v ČR tolik profesionálních zmrzačovačů zvířat?
2. Kdo to tedy nakupuje v těch Hypermarketech?
Pravda je taková, že každý má nejen plnou pusu řečí o "svém" řezníkovy (taky ví hou by co dostane a jak se to k němu dostalo). Ale taky párků, namletých na půl z potkanů.
Mimochodem já to vyřešil pragmaticky. Bez masa se žije daleko lépe ;-).
Kdybyste lidi videli co lidi jedi v Thajsku jako bezne jidlo, nezmenili byste treba trochu nazor?
Krev bakterie glutaminaza, to je podle me v pohode, horsi by bylo kdyby to lepili Kanagomem
Stejne se to v zaludku zalije ziravinou - kyselinou chlorovodikovou - bacha to je CHEMIKALIE a dokonce NEBEZPECNA! - a vznikne z toho jakasi rybi omacka (ta se mimochodem dela tak, ze se nalozi sardinky se soli do kadi, co stoji rok a pul v horku na slunci, a ty ryby tam tak festovne prohnijou az se totalne roztecou na hnedou vodu).
Tam uz je podle me pak jedno, jestli ta aminokyselina byla puvodne z vybraneho kousku od rodinneho reznika, nebo nejakeho vodou napichaneho, poslepovaneho mleteho zbytku, nebo z nejakych bakterii co v tom byly.
Podle me akorat hlavne aby tam nebyly skodlive chemikalie, infekcni mikroorganismy nebo toxiny, z kterych by clovek onemocnel nebo se mu udelalo soufl.
To, ze se dela soufl z vyrobniho postupu je podle me zdravotne nezavadne.
Ja bych rek, pri dnesni situaci s jidlem na Zemi muzeme byt radi, ze vubec do ust neco stravitelneho mame :)
Ja jsem skoro rad, ze se ty veci zpracuji do neceho nejen pozivatelneho, ale ocividne i prodatelneho (!!!) takze se ty zbytky zvirat zbytecne nevyhazuji. Vzdyt vyroba masa, cetl jsem, stoji asi 20x vic energie nez rostlinne pokrmy.
Ze je to klamani spotrebitele je samozrejme jina, to je podle me prachsprosty podraz a tak vitam legislativu, ze se to musi oznacovat.
Nějak mi moc nedochází, k čemu je dobré (mimo omrdání spotřebitele) lepit maso dohromady. Když je to na kousky, tak to neznamená, že se to nedá jíst a že se z toho nedá vařit, takže se to má jako kousky prodat. Takže: Jestli je EU co k čemu, tak lepení masa ZCELA zakázat. Bez kompromisů.