Názor k článku Je měděné nádobí jen drahou módou nebo je zdravé? od Patrik Chrz - Nejdříve k tomu reznoucímu nerezu. Běžná nástrojářská ocel...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 2. 2012 17:10

    Patrik Chrz

    Nejdříve k tomu reznoucímu nerezu. Běžná nástrojářská ocel (někdy nesprávně označovaná jako chirurgická - prostě klasická 18/10) reznout opravdu může, záleží na prostředí - více tomu škodí např. slaná voda. Každopádně pokud se nádobí nenechává válet válet ve dřezu, atd, tak by k reznutí nemělo docházet.
    Měděné nádobí reznout nemůže, protože měď prostě nerezne (proto se používá např. na okapy), ale může se pokrývat měděnkou, jak bylo v článku zmíněno.

    Jinak se smaltem mám také zkušenost a musím říct, že je to nesmrtelné nádobí - tedy pokud ho nezapomenete na plynu a nevyvaří se voda, nebo pokud neodštípnete kus smaltu např. po nárazu. Také se na něm nedělá povlak jako na teflonovém nádobí a jídlo se v něm nepřipaluje tak snadno jako v nerezovém.

    Osobně ale smažím na teflonu a vařím v nerezu. Teflonovou pánev kupuji vždy v akci za pár stovek (většinou Tefal) a cca po 3 letech ji vyhodím a koupím jinou (v souhrnu se za celý život cca dostanu na cenu tzv. zázračného nádobí), nerezové nádobí mám pořád původní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).