Vágní článek. Plný nekonkrétních pojmů jako:
"o něco nižší,"
" již v devíti letech, některé i dříve."
" relativně dobře,"
"trošku lépe"
"Něco pravdy "
I když každý člověk je jiný, jsou metody jak kvantifikovat lidskou populaci. A někteří lidé dokážou i takové metody vysvětlit tak, že lze článek otisknout v běžných novinách. Tento článek je krásná ukázka rychlého psaní, aby vůbec něco vyšlo, aniž by něco sdělil, popsal, srovnal, kvantifikoval, vysvětlil, objasnil, přinesl (kromě výplaty novináři).
Vitalii stojí za to sledovat, jen abych se poučil jak psát, aniž bych sdělil.
takhle vznikají fámy ...
viz v článku: "Něco pravdy na něm skutečně je, nicméně zde nehraje roli maso jako takové, ale spíše maso z umělých velkochovů, kde se jako přísady do krmiva často přidávají látky hormonální povahy."
- v chovech EU se nesmí hormony do krmiv zvířat přidávat.
Když tohle někdo v článku (který je asi komplet převzat z nějakého amerického zdroje) zmíní a neuvede, že se to týká jen Ameriky, tak se pak není čemu divit, že si lidi u nás pořád myslí, jak špatné potraviny u nás máme... což není pravda.
Jinak souhlasím s kritikou článku výše - je to článek, jehož informační hodnota je mizivá... na rozdíl od mnoha jiných článků tady na Vitalii.
Ale chlapče, když už se odkazuješ na fakta, co prvně vyjet seznam dovozů masa do EU či ČR, pak se podívat na značení co je EU či ČR výrobek a pak si položit otázku "opravdu všechno maso co koupíš je z EU, tedy bez hormonů?", když připočteš dodržování zákonů (viz polská sůl, která je také zakázaná), pak opravdu věříš, že dostaneš maso, kde nemusí být hormon?
Takže než začneš kritizovat, sám si zjisti jak trh v Čr potažmo EU a na světě funguje než začneš kdákat sice korektníé, ale nesmysli o nemožnosti něčeho...
Kdo ví, jak to vlastně je?
Moje kamarádka mi před pár lety povídala, že její dvě děti jsou "na maso", proto prý kupuje ve velkosladu kuřecí stehna, která prý připravuje na mnoho způsobů, a to každý den. Zmínila všechny výhody: je to levné, zdravé, dietní, lehce stravitelné, rychlá příprava, málo odpadu, nejdřív je uvaří - má polévku, pak již stačí přidělat omáčku a přílohu a je oběd kompletní. Děti spokojené, rodiče dtto, prostě geniální nápad ... a trochu jsem se i zastyděla, když jsem jí líčila, jak jsem svým dětem (když byly malé) vařila hovězí vývar přes noc, a to ještě pouze jednou-dvakrát v týdnu ...
Asi tak za rok či dva mi líčila, že holčička má předčasnou pubertu, prý přestala růst, narostl jí zadek a hlavně prsa. Endokrinolog jí prý sdělil, že to má z kuřecího masa ...to jí bylo 5 let! Kamarádka brečela, že nemohla tušit, že když se kuřecí maso považuje za zdravé, lehké až dietní, že by mohlo navodit zdravotní problém či předčasnou pubertu.
Je tady někdo, kdo má nějakou negativní zkušenost se současným kuřecím masem?
PS: Současné kuřecí maso mi připadne jako hmota bez barvy, chuti a zápachu. Spotřebitel této hmotě vše chybějící dodá sám ...?
Viktore,
klukovi také prsa???
... já tedy nevím, jak se příběh mé kamarádky vyvíjí dál, neb mi je trapné se zeptat, ale tedy - tomu klukovi (jak popisujete) se růst prsou zastavil nebo se pak prsa zmenšily do normálu?
Nevíte náhodou, jaká je souvislost kuřecího masa s růstem prsou?
My domácí zdroj kuřecího nemáme, takže koupím kuře cca dvakrát za rok ... když tak teď přemýšlím, možná i jen jednou. Přitom kdysi to byla taková dobrota - osolit, okmínovat, upéct, sníst a omastek se druhý den dojídal s chlebem, chjo
Nevíte náhodou, jaká je souvislost kuřecího masa s růstem prsou?
Ano, funguje to, uz jsem slysel o dalsich pripadech malych kluku, kterym rostla prsa a to ani to kure nejedli denne. Doktor zatrhnul kure a byl pokoj. Ale jestli si konzumaci kurete hodlate pomoci k vetsim prsum, tak to fungovat bude take, pokud vam ale nevadi byt tlusta jako prase.
Tak nějak intuitivně jsem se před pár lety začala kuřecímu vyhýbat.
Nejdřív jsem přestala chodit do KFC na páteční večeře-zničehonic jeden týden mi to maso přestalo chutnat, nedojedla jsem ho. Další týden také ne. Zkusila jsem ho nabídnout našemu psovi a snědl kousek, zbytek nechal. Byl to sice starý pes, ale dobré jídlo stále dojídal. To byl konec s KFC.
V kantýně rvou bohužel kuřecí do všeho, je obtížné se mu vyhnout, pokud člověk současně sabotuje i UHO omáčky.
Mrtvolně bledá kuřecí prsa s chutí lepenky... je to vážně fujtajksl. Nekupuju to. Občas koupím takové to malé francouzské kuřátko nebo zlaté kuře, ty ještě můžu.
Škoda, že bio kuřata jsou tak neuvěřitelně drahá-ta jsou stále ještě celkem dobrá.
Do KFC a McDonald chodí s prominutím jenom hlupák, normální člověk tam vstoupí jenom v ohrožení života.
Je pravda že kuřecí části odněkud z tramtárie bývají kvality pochybné, proto normální člověk zakoupí celé kuře od známého výrobce z ČR a doma si ho rozbourá na to co potřebuje, někdo jí celé čtvrtky, někdo jenom prsa a ze zbytku uvaří polévku, atd.
Dobrý den, k debatě o kuřecím, kdyby to někoho zajímalo - starší, ale dobrý: http://www.vitalia.cz/clanky/misto-kurete-kupujete-zivocisnou-bilkovinu/. LK, Vitalia.cz
Před časem jsem četl článek, který dával předčasný nástup menstruace u dívek do souvislosti s autoritou otce v rodině. Kde rodina fungovala normálně a otec byl opravdu chlap, tam dcery menstruovaly později. Kde dívku vychovávala jenom matka, nebo otec byl podpantofelník, dcery menstruovaly dříve. A vysvětlení bylo, že ty dívky prostě potřebují co nejdříve utéct z nefungující rodiny, kde nemají pocit bezpečí.
A je pravda, že sociální inženýři se už hodně dloho snaží sebevědomí muží zatlouct pod zem a rozrácení rodin je cílem všech sluníčkářů a pravdoláskařů. Ač tento cíl schovávají za liběznějící hesla, kdo ta hesla domyslí do důsledků, zjistí, že o nic jiného než o rozvrácení tradiční trodiny těm ...píp... nejde.
No nevím. Můj táta byl a je bezva chlap, rodinná atmosféra v dětství a vlastně vždy velmi dobrá, autorita otce solidní.
Jsem ročník 70 a menstruace přišla v tehdy velmi předčasných 10 letech. Pamatuju si, že mně zajímalo tenkrát akorát blbnutí na sáňkách-bylo to v zimě, byla jsem ještě úplné dítě, a do toho najednou menstruace jako šok úplně z jiného světa...
Tahle teorie tedy přinejmenším nebude všespásná.
Dnes už se hledí pouze na degradaci lidstva a neznalost.Nejdřív jde o peníze a poté o zdraví.Kouká se na vzhled a a předraženost.Co je za tím, je ze všech Potravinových firem a výzkumů zakázáno zveřejňovat!
Kontaminaci už trpí 100% lidstva a bude hůř.Jestli má dítě měsíčky v 9 nebo v 13 se už nepřihlíží.Článek je o ničem a nevysvětlí vůbec žádnou příčinu.