Kdo ví, jak to vlastně je?
Moje kamarádka mi před pár lety povídala, že její dvě děti jsou "na maso", proto prý kupuje ve velkosladu kuřecí stehna, která prý připravuje na mnoho způsobů, a to každý den. Zmínila všechny výhody: je to levné, zdravé, dietní, lehce stravitelné, rychlá příprava, málo odpadu, nejdřív je uvaří - má polévku, pak již stačí přidělat omáčku a přílohu a je oběd kompletní. Děti spokojené, rodiče dtto, prostě geniální nápad ... a trochu jsem se i zastyděla, když jsem jí líčila, jak jsem svým dětem (když byly malé) vařila hovězí vývar přes noc, a to ještě pouze jednou-dvakrát v týdnu ...
Asi tak za rok či dva mi líčila, že holčička má předčasnou pubertu, prý přestala růst, narostl jí zadek a hlavně prsa. Endokrinolog jí prý sdělil, že to má z kuřecího masa ...to jí bylo 5 let! Kamarádka brečela, že nemohla tušit, že když se kuřecí maso považuje za zdravé, lehké až dietní, že by mohlo navodit zdravotní problém či předčasnou pubertu.
Je tady někdo, kdo má nějakou negativní zkušenost se současným kuřecím masem?
PS: Současné kuřecí maso mi připadne jako hmota bez barvy, chuti a zápachu. Spotřebitel této hmotě vše chybějící dodá sám ...?