Kdo ví, jak to vlastně je?
Moje kamarádka mi před pár lety povídala, že její dvě děti jsou "na maso", proto prý kupuje ve velkosladu kuřecí stehna, která prý připravuje na mnoho způsobů, a to každý den. Zmínila všechny výhody: je to levné, zdravé, dietní, lehce stravitelné, rychlá příprava, málo odpadu, nejdřív je uvaří - má polévku, pak již stačí přidělat omáčku a přílohu a je oběd kompletní. Děti spokojené, rodiče dtto, prostě geniální nápad ... a trochu jsem se i zastyděla, když jsem jí líčila, jak jsem svým dětem (když byly malé) vařila hovězí vývar přes noc, a to ještě pouze jednou-dvakrát v týdnu ...
Asi tak za rok či dva mi líčila, že holčička má předčasnou pubertu, prý přestala růst, narostl jí zadek a hlavně prsa. Endokrinolog jí prý sdělil, že to má z kuřecího masa ...to jí bylo 5 let! Kamarádka brečela, že nemohla tušit, že když se kuřecí maso považuje za zdravé, lehké až dietní, že by mohlo navodit zdravotní problém či předčasnou pubertu.
Je tady někdo, kdo má nějakou negativní zkušenost se současným kuřecím masem?
PS: Současné kuřecí maso mi připadne jako hmota bez barvy, chuti a zápachu. Spotřebitel této hmotě vše chybějící dodá sám ...?
Viktore,
klukovi také prsa???
... já tedy nevím, jak se příběh mé kamarádky vyvíjí dál, neb mi je trapné se zeptat, ale tedy - tomu klukovi (jak popisujete) se růst prsou zastavil nebo se pak prsa zmenšily do normálu?
Nevíte náhodou, jaká je souvislost kuřecího masa s růstem prsou?
My domácí zdroj kuřecího nemáme, takže koupím kuře cca dvakrát za rok ... když tak teď přemýšlím, možná i jen jednou. Přitom kdysi to byla taková dobrota - osolit, okmínovat, upéct, sníst a omastek se druhý den dojídal s chlebem, chjo
Nevíte náhodou, jaká je souvislost kuřecího masa s růstem prsou?
Ano, funguje to, uz jsem slysel o dalsich pripadech malych kluku, kterym rostla prsa a to ani to kure nejedli denne. Doktor zatrhnul kure a byl pokoj. Ale jestli si konzumaci kurete hodlate pomoci k vetsim prsum, tak to fungovat bude take, pokud vam ale nevadi byt tlusta jako prase.
Tak nějak intuitivně jsem se před pár lety začala kuřecímu vyhýbat.
Nejdřív jsem přestala chodit do KFC na páteční večeře-zničehonic jeden týden mi to maso přestalo chutnat, nedojedla jsem ho. Další týden také ne. Zkusila jsem ho nabídnout našemu psovi a snědl kousek, zbytek nechal. Byl to sice starý pes, ale dobré jídlo stále dojídal. To byl konec s KFC.
V kantýně rvou bohužel kuřecí do všeho, je obtížné se mu vyhnout, pokud člověk současně sabotuje i UHO omáčky.
Mrtvolně bledá kuřecí prsa s chutí lepenky... je to vážně fujtajksl. Nekupuju to. Občas koupím takové to malé francouzské kuřátko nebo zlaté kuře, ty ještě můžu.
Škoda, že bio kuřata jsou tak neuvěřitelně drahá-ta jsou stále ještě celkem dobrá.
Do KFC a McDonald chodí s prominutím jenom hlupák, normální člověk tam vstoupí jenom v ohrožení života.
Je pravda že kuřecí části odněkud z tramtárie bývají kvality pochybné, proto normální člověk zakoupí celé kuře od známého výrobce z ČR a doma si ho rozbourá na to co potřebuje, někdo jí celé čtvrtky, někdo jenom prsa a ze zbytku uvaří polévku, atd.
Dobrý den, k debatě o kuřecím, kdyby to někoho zajímalo - starší, ale dobrý: http://www.vitalia.cz/clanky/misto-kurete-kupujete-zivocisnou-bilkovinu/. LK, Vitalia.cz