Článek je fajn, akorát že není o mikrovlnkách. PEF má s mikrovlnkou společného hodně málo. V celém článku se mikrovlny vyskytují všehovšudy 2x a to jako příklad jiného zpracování potravin.
A Sten nepsal o přehřívání ve smyslu lokálních přehřátých ložisek. Psal o jevu, který se odborně nazývá utajený var. Voda se zahřeje na víc než 100%, ale nedokáže začít vařit. Čím víc nečistot, tím víc má voda možností, kde může začít vařit. Třeba u polívky bych se utajeného varu nebál.
I u konvenčního vaření to s tou cirkulací média není tak žhavé. Vaření v hrnci se bez míchání obvykle taky neobejde.
Samozřejmě, že mikrovlnka ohřívá na jiném principu, takže třeba nedělá tu zmiňovanou kůrčičku na kuřeti. Mimochodem s jakým klasickým ohřevem jste to porovnával? Párky z hrnce budou taky vodnatější, než párky z grilu. To, že jiný způsob ohřevu má jiné vlastnosti ještě neznamená, že by byl nějak škodlivý.