Názor k článku Mikrovlnka, nebo sporák? Je to jedno od JSH - Článek je fajn, akorát že není o mikrovlnkách....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 2. 2014 11:08

    JSH (neregistrovaný)

    Článek je fajn, akorát že není o mikrovlnkách. PEF má s mikrovlnkou společného hodně málo. V celém článku se mikrovlny vyskytují všehovšudy 2x a to jako příklad jiného zpracování potravin.

    A Sten nepsal o přehřívání ve smyslu lokálních přehřátých ložisek. Psal o jevu, který se odborně nazývá utajený var. Voda se zahřeje na víc než 100%, ale nedokáže začít vařit. Čím víc nečistot, tím víc má voda možností, kde může začít vařit. Třeba u polívky bych se utajeného varu nebál.

    I u konvenčního vaření to s tou cirkulací média není tak žhavé. Vaření v hrnci se bez míchání obvykle taky neobejde.

    Samozřejmě, že mikrovlnka ohřívá na jiném principu, takže třeba nedělá tu zmiňovanou kůrčičku na kuřeti. Mimochodem s jakým klasickým ohřevem jste to porovnával? Párky z hrnce budou taky vodnatější, než párky z grilu. To, že jiný způsob ohřevu má jiné vlastnosti ještě neznamená, že by byl nějak škodlivý.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).