Názor k článku Mikrovlnka, nebo sporák? Je to jedno od Sten - Ta studie píše o praskání buněčných stěn, ne...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 2. 2014 16:13

    Sten (neregistrovaný)

    Ta studie píše o praskání buněčných stěn, ne o nějakém protrhávání kmitajícími molekulami (???). Praskání buněčných stěn ale nastává v různých mírách při jakémkoliv způsobu ohřevu, což je popsané i v tom odkazovaném abstraktu:
    Many food processes [thermal, HP, EFP] are above these threshold limits [irreversible membrane changes] and impact membrane integrity

    Psal jsem o přehřívání čistých kapalin (superheating). U rostlinných a živočišných produktů k tomu nedochází, tam se nukleační centra tvoří třeba i kolem těch buněčných stěn.

    Který způsob ohřevu pokládáte za klasický? Pečení, dušení, vaření, smažení, grilování, restování, uzení, pražení nebo nějaký jiný způsob? Každý z nic má na různé potraviny velmi odlišné výsledky a rozhodně nelze prohlásit, že by nějaký z nich byl kvůli tomu obecně špatný nebo nezdravý.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).