Mikulov bude patřit gurmánům

24. 5. 2012

Sdílet

Do města pod Pálavou se po roce vrací úspěšný Gourmet Festival, třetí ročník představí celou řadu vybraných krajových pokrmů.  Mikulov gourmet festival 2012: kulinářské poklady pěti národů od 1. do 3. června 2012 www.mikulovgourmetfestival.cz Letošní téma festivalu je do značné míry multikulturní. Odpovídá totiž na otázku, jak se měnila bohatá mikulovská gastronomie napříč staletími. Co dobrého vařili Moravané, na čem si pochutnávali Habáni, co milovali Rakušané, Němci či Židé, kteří ve městě…

Do města pod Pálavou se po roce vrací úspěšný Gourmet Festival, třetí ročník představí celou řadu vybraných krajových pokrmů. 

Mikulov gourmet festival 2012: kulinářské poklady pěti národů
od 1. do 3. června 2012

www.mikulovgou­rmetfestival.cz

Letošní téma festivalu je do značné míry multikulturní. Odpovídá totiž na otázku, jak se měnila bohatá mikulovská gastronomie napříč staletími. Co dobrého vařili Moravané, na čem si pochutnávali Habáni, co milovali Rakušané, Němci či Židé, kteří ve městě pod Pálavou žili?

„Přestože národnosti se na Mikulovsku střídaly, každá využívala štědrosti a úrodnosti našeho vinařského kraje. Navíc každá z kuchyní vycházela především z čerstvých surovin, které jih Moravy nabízel a stále nabízí. A nesmíme zapomínat ani na víno, které zde hrálo významnou roli, a to jak v životě a vztazích, tak samozřejmě také v gastronomii,“ říká Petr Marcinčák, hlavní organizátor festivalu.

Návštěvníci festivalu se mohou těšit na gastronomii nejlepších českých kuchařů, kteří historická jídla pro mikulovský festival připravili. I light motiv třídenní akce zůstává stejný – moderně pojatý návrat k tradiční kuchyni snoubené s těmi nejlepšími víny. Všichni kuchaři vaří z klasických surovin, které jsou běžně k dostání u místních prodejců a dodavatelů.

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).